:: Home
:: Biografie 
:: Fotoalbum 
:: Multimedia 
:: Dagboek 
:: Agenda 
:: Boekingen 
:: Links 
:: Gastenboek 
:: Contact 

:: Saskia op andere sites
:: Zoek
  

Biografie

Na haar studies (zang lichte muziek en de musicalopleiding) aan het conservatorium in Alkmaar begon Saskia haar carrière als leadzangeres in de duitse tournee van Flower Power Musical Story van Frank Serr Showservice International GmbH waarin zij oa nummers zong van de zangeres Janis Joplin! Een paar jaar later was zij bij dezelfde werkgever te zien als leadzangeres in Broadway Musical Gala. Eerst in een duitse, een jaar later in een europese tournee.

Teruggekomen in Nederland studeerde Saskia aan de acteeropleiding ‘Het Collectief’ in Amsterdam. Tegelijkertijd zong ze in de coverband Bonetti. Omdat ze aangenomen werd voor de musical REX bij Joop van den Ende Theaterprodukties stopte ze voortijdig met haar opleiding en de band. Na REX speelde ze onder meer rollen in de musicals Titanic en Into the woods.

Als leadzangeres was Saskia verbonden bij Holiday on Ice ‘In Concert’ waarmee ze tourde door Nederland, België, Engeland en Griekenland. Ook zong ze als leadzangeres bij de band Sound in Gear.

Een paar weken na de opname van Proud Mary verhuisde Saskia naar het duitse Stuttgart waar ze ging spelen in de musical Elisabeth. Hierin vertolkte zij 20 maanden lang de rol van ‘eine Mutter’ en ‘Ludovika/Frau Wolf’. De operette La Vie Parisienne, van het Nederlands Operette Theater, bracht haar weer terug naar Nederland.  

Na de operette werkte Saskia een paar maanden als freelance zangeres. Ze werd onder andere gevraagd om te komen zingen bij Best of musicals 2007 in Leipzig en ze verleende haar medewerking aan het Musical Award Gala 2007 (tv). Daanaast vloog ze naar Genève om met de band PPA+ te zingen op het festival Fête de la Musique en bij Muziekvereniging Erato in Spanbroek deed ze mee aan het Music Gala 2007 met oa Tony Neef, Joke de Kruijf, Rolf Koster en Cor Bakker. Ondertussen viel ze af en toe in bij de band Bonetti. 

Van Oktober 2007 t/m Januari 2009 was Saskia te zien in de rol van moeder Duarte in de musical Evita van Joop van den Ende Theaterprodukties.

Vanaf Januari 2009 richt Saskia zich weer volledig op haar freelance carriere als zangeres, actrice en zangpedagoge. Ze geeft oa privé zanglessen bij haar thuis en groepszanglessen op Balletschool Lacomtesse in Bergen en Badhoevedorp. Ze was samen met Rolf Koster te zien op het jubileumsconcert van muziekvereniging Erato en speelde samen met Sophie van Hecke in hun eigen muziektheaterprogramma 'Binnen'  met liedjes van Marco Borsato. In December van 2009 was ze tijdens de kerstdagen te zien op schiphol met 'onverwacht entertainment'.  Ook is ze als freelance zangeres verbonden bij de band 'Bonetti'.

In 2010 zong zij met het Symfonisch Blaasorkest Spijkenisse en orkest Onderling genoegen uit Benschop tijdens hun jubileumsconcerten. Tijdens sinterklaas speelde ze mee in de sinterklaasmusical 'sinterklaas en de verloren mijter'. Met kerst 2010 was Saskia weer op schiphol te zien met 'onverwacht entertainment' maar dan in een nieuw jasje (3 muzikanten, een rapper en zangeres).

Op 16 februari had Saskia de eer om mee te mogen doen met de Leidsche Scratchdagen. Samen met mede solist Sebastiano Zafarana, een koor van 1000(!) man/vrouw en een orkest van 100 man/vrouw zong ze nummers uit verschillende musicals (van Rent tot aan Mary Poppins).

Het afgelopen seizoen speelde ze in de peuter/kleutervoorstelling 'Rupsje' van voorheen de Teerstoof, inmiddels overgenomen door stichting de Bakkerij . Op 3 April 2011 beleefde deze voorstelling haar première, daarna volgden nog een aantal (school)voorstellingen in April en Mei 2011. Vanaf September 2011 volgde een succesvolle tour langs scholen en de kleinere theaters. Op 24 Mei 2012 speelde ze hun laatste voorstelling.

Vanaf volgend jaar zal zij te zien zijn in de musical Sister Act van Joop van den Ende Theaterproducties.

 
   


© Saskia Schäfer 2008