:: Home
:: Biografie 
:: Fotoalbum 
:: Multimedia 
:: Dagboek 
:: Agenda 
:: Boekingen 
:: Links 
:: Gastenboek 
:: Contact 

:: Laatste reacties
leonie (Ziek thuis): Arme Sassy, inmi…
:: Archief
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Jan - 31 Jan 2008
01 Dec - 31 Dec 2007
01 Nov - 30 Nov 2007
01 Okt - 31 Okt 2007
:: Zoek

 
Vrijdag 30 November 2007 at 01:41 am

En toen was er publiek ...

De kop is eraf. Gisteravond hadden we de generale repetitie. Voor de gelegenheid mochten we vrienden en familie uitnodigen en dus zaten mijn ouders en 3 lieve vrienden van me in de zaal. Retespannend natuurlijk. Voor ons is het verhaal en hoe we het vertellen alweer zo bekend terwijl het voor het publiek allemaal heel nieuw is, komt datgene wat we willen vertellen allemaal wel over?? Gelukkig kregen we (bijna) alleen maar positieve kritiek te horen.

Vandaag was nog een tikje spannender want nu zat er 'betalend' publiek in de zaal. Onze eerste Try Out. Ook nu weer veel positieve reacties. We zijn klaar voor publiek, dat is een ding wat zeker is. Nu lekker inspelen tot aan de premiere en dan hopen dat we een spetterende show gaan neerzetten maar daar ben ik eigenlijk wel van overtuigd. Dikke pluim voor Brigitte die volgens mij echt de zwaarste rol ooit geschreven (niet alleen vocaal en fysiek maar ook qua snelverkledingen) prachtig neerzet.

Ohja voor als je nog van plan bent om te komen ...... 'door haar werd het bijna vanzelf een jubeljaar' (mijn 'solo' zin) komt niet uit de Coulisse!! Gewoon op dat moment even omhoog kijken naar het decor op de achtergrond en je ontdekt me wel ;-).

  Geen reacties
Maandag 26 November 2007 at 11:33 pm

Uitgeslapen!!

Na een vermoeiende week + dag heb ik vandaag eens lekker lang uitgeslapen. Extreem lang kan ik wel zeggen. Toen ik wakker genoeg was om mijn ogen open te doen om te kijken hoe laat het was, gaf de wekker 13.30 uur aan..... Tijd om op te staan dus! Vandaag een produktief maar zeer rustig dagje gehad. Wasje gedraaid, afwas gedaan (nou ja de machine dan), beetje opgeruimd, boodschappen gedaan, gekookt, voor de TV gehangen, etc etc.

Aankomende week word een spannende week. Donderdag hebben we onze eerste try out en ik ben reuze benieuwd naar de reacties van het publiek. Wij weten natuurlijk niet hoe dingen overkomen naar de andere kant van het toneel. Het voelt in ieder geval goed en mijn god wat gaat de show snel!! We doen dan ook wel heel veel, dat zal ook meewerken.

Ga nu maar eens slapen want het word weer een drukke week. Slaap lekker!

  Geen reacties
Vrijdag 23 November 2007 at 11:43 pm

Sitzprobe Evita

Sorry dat ik zo weinig blog maar we hebben het rete druk. We maken op dit moment een volle week van 12 uur per dag. Veel zin om dan na thuiskomst nog op internet te gaan heb ik niet meer. Vandaag echter wilde ik jullie laten delen in mijn enthousiasme van de Sitzprobe die we vanmiddag hadden (Sitzprobe houd in dat de cast en orkest voor het eerst bij elkaar komen en de show doorzingen/spelen). Bij het requiem kwam al meteen het eerste kippenvel moment. Verder rockt ons orkest als geen ander. Bij Junin (als de maan aan de hemel staat/magaldi) en BA (buenos aires) konden we bijna niet stilzitten. Ook Nieuw Argentina swingt de pan uit en het arrangement van Huil niet om mij argentina is erg mooi. Hulde aan onze orkestleden.

We zijn druk bezig om de show klaar te stomen voor onze eerste try out van volgende week donderdag. Langzamerhand komt alles samen; kleding, staging, licht etc. Je krijgt grip op het verloop van de show en de pasjes krijgen een plekje in je systeem. Ik krijg ook steeds minder moeite met het zingen van mijn hoge D. Daarnaast mag ik een hoge G gaan belten, altijd leuk om te doen. Nu maar hopen dat deze 2 uitersten elke avond aanwezig zijn! Nog 2 dagen te gaan en dan ga ik genieten van mijn welverdiende vrije dag! Slaap lekker en tot later....

  Geen reacties
Zaterdag 17 November 2007 at 10:13 pm

Stilte voor de storm...

Afgelopen donderdag hadden we onze laatste doorloop in Focus. Voor de gelegenheid waren een aantal werknemers van museumplein, orkestleden, techneuten en andere betrokkenen van de musical aanwezig om de doorloop bij te wonen. Tijdens de eerste dagen van het repetitie proces hadden we de muren van onze repetitieruimte in Focus beplakt met foto's van Evita en alles wat met haar te maken had. Die hadden we woensdag voor het grootste gedeelte al meegenomen waardoor het voor ons gevoel een nogal lege ruimte was. Na de doorloop en veel positieve reacties van de aanwezigen, gingen we op weg naar het theater in Bussum. Na het diner kregen we een kleine impressie van de verschillende mogelijkheden van het decor en daarna was het tijd om te beginnen aan spacing en lichtdesign. De komende dagen zijn vermoeiend omdat je stapje voor stapje door de scenes heengaat en je soms 5 minuten lang stil moet staan op toneel zodat ze het plaatje kunnen zien. Gelukkig hebben we een hele leuke, gezellige maar toch zeer proffessionele groep mensen. Het ene moment kunnen we huilen van het lachen en het andere moment doen we braaf ons ding.

Vandaag hadden we vrij. Soort 'stilte voor de storm'. De komende week zullen we lange dagen gaan maken. Langzamerhand komen naast spacing, decor en licht ook de pruiken en kleding erbij. Over iets meer dan anderhalve week zijn we dan hopelijk zover om de try outs in te gaan. Raar idee dat we 'zo snel' al gaan spelen.

Voor mij zal het morgen een vrij relaxte dag worden, aangezien ze Buenos Aires gaan spacen. Ik speel hierin een aristocrate, tegen de tijd dat wij op moeten is het etenstijd denk ik. Fototoestel mee dus om mijn collega's op de gevoelige plaat te leggen. To be continued...

  Geen reacties
Woensdag 14 November 2007 at 10:57 pm

Dag Focus! Hallo Theater!

Morgen is onze laatste middag in Focus. Na iets meer dan 3,5 week is er een eind gekomen aan het reperteren in de repetitieruimte en zetten we het reperteren door in het theater. Onze taak is gekomen om de magie die in de repetitieruimte aanwezig was (en die was/is er!!) mee te nemen naar het toneel, gevuld met decor, kostuums en licht. De eerste dagen in het theater zijn altijd spannend. Zal de staging overkomen op het toneel, kunnen we die ene snelle verkleding wel halen, staan er decorstukken in de weg, Etc Etc. Het word een tijd van veel wachten, 'herhalen herhalen herhalen' en daar waar nodig is aanpassingen maken. Uiteindelijk moet de show in je lijf gaan zitten. We hebben er zin in! Theater here we come!!

  Geen reacties
Zaterdag 10 November 2007 at 7:10 pm

En dat was acte 2 van de musical Evita

We zijn er doorheen!! Nou ja in grote lijnen dan. Iedereen heeft een heel goed gevoel bij het jasje waarin we de voorstelling hebben gestoken. We zijn dan ook reuze benieuwd hoe alles overkomt in het theater. Daar moeten we echter nog een paar dagen op wachten. Eind volgende week zullen we de overstap gaan maken naar de montage periode in het theater. Helaas kan ik jullie niks over 'het jasje' vertellen, dat moeten jullie zelf maar gaan zien ;-). Een tip die ik jullie wel mee kan geven;

Neem ZAKDOEKEN mee!!

Dat de voorstelling echter anders is dan die van 10(?) jaar geleden, dat is een ding wat zeker is. Heb ik jullie nieuwsgierig gemaakt?? Boek dan snel want de kaartverkoop gaat als een trein. Meerdere theaters schijnen zelfs al uitverkocht te zijn! www.musicals.nl

Tot in het theater??

Evitaklein_2 BUENOS AIRES (op de voorgrond David & Anouk, op de achtergrond Roy & Barbara)

  Geen reacties
Zaterdag 03 November 2007 at 10:12 pm

Persdag en Tranen

Gister hadden we eindelijk onze Evita persdag. Veel aandacht uiteraard voor Brigitte en wat is het toch een heerlijke lieve en nuchtere meid. 'We' lieten een stukje van BA (buenos aires) zien. 'We' schrijf ik tussen haakjes want ik dans er zelf niet in mee (was wel even balen aangezien ik 5 dansrondes heb moeten doorlopen in de auditietijd). Samen met nog 4 collega's ben ik aristocrate in deze scène. Lekker met mijn neus in de wind door de dansers doorlopen, ook leuk ;-). Verder een kort voorstelrondje gedaan en toen was het tijd voor de hoofdrolspelers om met de pers te praten en op de foto te gaan en voor het ensemble om zich een paar uur te vervelen haha. Tussendoor nog wel even mijn aristocrate jurk/jas gepast en ik kan je zeggen dat het erg mooi word allemaal!

Vandaag gewerkt aan 'Huil niet om mij argentina'. Nou...dat is niet helemaal gelukt. Luisterend naar de tekst van het nummer met in mijn achterhoofd 'dat is mijn dochter die daar staat', hield ik het al snel niet meer droog. Ben benieuwd of ik nog tranen overhoud na deze produktie!

Ga nu weer slapen, morgen staat er weer een drukke dag gepland! Tot snel.

  Geen reacties
   


© Saskia Schäfer 2008